Waarom Essentiële Olie?

Hi,

De reden voor mijn website is….Essentiële Olie! Mijn biz, of liever missie, gaat zelfs zo ver dat ik een switch heb gemaakt van fashiondesign naar een lifestyle onderneming waarin ik vrijheid en essentiële olie onlosmakelijk met elkaar verbind en promoot tot ieders welzijn!  Omdat ik heb ervaren dat olie mij enorm veel vrijheid geeft en niet alleen fysiek, maar juist ook emotioneel en mentaal!

Hoe het allemaal begon: Ik hou van puurnatuur oplossingen voor mijn gezondheid en looks en een tijdje terug werd ik op mijn wenken bediend! Een vriendin kwam langs met haar essentiële oliën en eerlijk gezegd had ik geen idee waar oliën eigenlijk goed voor zijn, laat staan wat een essentiële olie nou eigenlijk is. Dus begin ik bij het begin:

Wat zijn essentiële oliën nou precies? En waarom DoTerra essentiële oliën? Om deze vragen te beantwoorden wijs ik je op drie uitgesproken eigenschappen vanDoTerra essentiële oliën en in punt 4 deel ik graag een paar persoonlijke olie ervaringen met je.

1. 100% Natuurlijk     

2. Effectief     

3. Veiligheid     

4. Mijn ervaringen

1: 100% Natuurlijk

oilsacsOlie zit in heel kleine ‘zakjes’ in het biologisch materiaal van de plant/boom/schil. Via de eeuwenoude techniek van stoomdistillatie, of via koude persing (in geval van de schillen van citrusvruchten) worden de oliezakjes aan de plant onttrokken en afgevoerd door stoom. Wanneer de stoom afkoelt, splitsen water en olie op natuurlijke wijze en kan de olie worden opgevangen. Deze olie is de de super geconcentreerde ‘essentie’ van de plant. Om de hoogste kwaliteit olie extract met de juiste chemische samenstelling te garanderen, moeten temperatuur en druk van de stoom nauwlettend in de gaten worden gehouden. Te weinig warmte of druk en de olie komt niet vrij; te veel warmte of druk en de samenstelling en kracht van de olie wordt nadelig beinvloed. Bij een sinaasappel heb je misschien weleens ervaren dat wanneer je in de schil knijpt, er een heel klein scherp spatje uit komt: een simpel voorbeeld van koude persing.

Een paar voorbeelden ter illustratie van super power in een druppel. Lavendel olie: om één 15 ml flesje te vullen (250 druppels) heb je 13,6 kilo lavendelplantjes nodig!! En voor één 15 ml flesje Citroenolie worden de schillen van 45 organische citroenen koud geperst! PuurNATUURLIJK!

2: Effectiefcel

Planten en kruiden hebben veelal genezende kracht. Lavendel kan bijvoorbeeld helpen bij stress of een goede relaxte nachtrust wat je gezondheid zeer ten goede komt . Voor één druppel Lavendel olie is ruim 54 gram lavendel nodig, waardoor het goed te begrijpen is waarom één druppel effect sorteert! (Dit geldt natuurlijk voor elke olie!)

De olie bevat allerlei bestanddelen die ons lichaam voorzien van extra ondersteuning waarmee je bedreigingen van buitenaf kunt bestrijden. Olie behandelt geen kwalen, geneest geen fysieke aandoeningen, maar stimuleert ons lichaam EN geest om zichzelf te helen en goed voor zichzelf te zorgen! Soms op wonderbaarlijke wijze zoals uit veel wetenschappelijk onderzoek blijkt.

Hoe vaak hoor je niet als je naar de huisarts gaat: ” het is een virus, ziek maar uit, er is niets aan te doen”. Hoe vervelend ook, de uitspraak klopt. De moleculen van moderne medicijnen zijn namelijk te groot om door het celmembraan te dringen waar de virussen zitten en ons ziek maken. Het goede nieuws is dat moleculen van essentiële olie wel door het celmembraan heen kunnen dringen en zo ons lichaam helpt virussen te bestrijden. En virussen zijn nog maar het topje van de ijsberg! Er zijn namelijk nog veel meer verschillende eigenschappen van oliën naast anti-viraal. Te weten anti-bacterieel, anti schimmel, pijnstillend, anti-depressivum, ontstekingsremmend, anti parasitair, antiseptisch, krampstillend, samentrekkend, slijmoplossend, opwekkendde lijst gaat maar door! Het zijn deze specifieke chemische eigenschappen van de verschillende oliën die een geweldige positieve impact hebben op ons lichaam EN onze geest!

Kortom essentiële oliën zijn EFFECTIEF, omdat ze samenwerken met ons lichaam en onze geest om de oorzaken van allerlei kwalen en ziekten aan te pakken op celniveau en ons lichaam en onze geest stimuleren zichzelf te helen.

3: Veiligheid

1 Je gebruikt, misschien zonder het altijd te beseffen niet natuurlijke, synthetische oliën. Ze zitten in allerlei alledaagse producten van shampoo, zeep, (bewerkte) voedingsmiddelen, schoonmaakmiddelen, massage olie tot kauwgom! Ook synthetische olie komt via je huid in je lichaam waar het na verloop van tijd een giftige overbelasting creëert, ook wel ‘toxische lading’ genoemd. Dit kan ons ziek maken, niet bepaald veilig!

Waarom kies ik bewust voor essentiële oliën van DoTerra? 

In de essentiële olie-industrie bestaat geen toezichthoudende instantie die de zuiverheid en veiligheid van alle olie op de markt garandeert. DoTerra heeft daarvoor een CPTG™ (Certified Pure Therapeutic Grade) handelsmerk in het leven geroepen om veilig gebruik te garanderen! CPTG houdt in dat elke nieuwe oogst, zodra deze binnenkomt voor verwerking, door onafhankelijke laboratoria wordt getest, naast de tests die door DoTerra zelf worden uitgevoerd. Garantie voor jou en mij dat de gedistilleerde olie 100% puur en veilig is. Dit gaat weleens zo ver dat een bepaalde olie als eindproduct niet door de testen komt en daarom niet  op de markt wordt aangeboden, totdat een volgende oogst en eindproduct wel alle testen doorstaat. Hierdoor kan het zijn dat een bepaalde olie soms niet op voorraad is. Voor de consument vervelend, maar geruststellend te weten dat de olie aan alle eisen voldoet als deze wordt aangeboden. DoTerra is de enige olie aanbieder die testen door derden laat uitvoeren en het CPTG™ handelsmerk gebruikt, VEILIGHEID voor alles! Dat is mijn reden dat ik deze oliën gebruik voor mijn eigen gezondheid en plezier EN ze durf aan te raden aan anderen.

4. Mijn ervaringen

freezerondMijn allereerste olie ervaring was in april j.l. met Pepermunt olie, om mijn opvliegers te laten ‘opvliegen’. Nou dat werkt! Ik doe één druppel olie op mijn vinger en smeer het achter mijn oren en achter in mijn nek (de olie smeert lekker uit ;-)) zodra ik een opvlieger voel opkomen. Na zo’n 30 seconden voel ik een freezing sensation!! Leuk direct neveneffect is dat je van Pepermunt olie alert en energiek wordt! En het scheelt een berg wasgoed :-). Op gebied van overgang en menopauze waar ik middenin zit gebruik ik oliën die de hormoonbalans ondersteunen en reguleren en dat bespaart me heftige stemmingswisselingen.

Omdat ik een lekker vol leven heb, ga ik te vaak naar bed zonder te ontstressen. Vandaar dat ik benieuwd was naar het effect van Lavendel olie. Drie druppels in mijn diffuser op mijn slaapkamer en ik slaap als een blok! Lavendel = Kalmte! De mini moleculen van de olie verspreiden zich in de lucht vanuit de diffuser en blijven daar actief uren nadat je de diffuser hebt uitgezet! (Voor de slaapkamer stel ik mijn diffuser in op een uur, aangezien ik dan allang vertrokken ben…) 

Door deze olietjes was ik om!  Ik ben gaan rondvragen en googlen voor informatie over olie voor (tegen) ADHD. En ja! Mijn vriend die ADHD heeft gebruikt o.a. Lavendel, Vetiver en Cedarwood olie om meer rust en focus te ervaren! De olie, het aroma, geeft een signaal af aan onze hersenen en instrueert ons wat te doen en te ervaren!  Ik leer nu elke dag bij omdat dit puurnatuur middel zo veelzijdig is en oplossingen biedt voor allerlei uitdagingen.

Er is een olie voor alles! Buikpijn, stress management, mood management, beter slapen, huid/haar/nagels, detoxen, hooikoorts, immuunsysteem support, gifvrij schoonmaken, koken/bakken (probeer eens brownies met een drupje wild orange en pepermunt!) enz enz.

anoilforthat

Meer weten? Vul het contactformulier in!

Ik geef regelmatig presentaties voor groepen waarin ik meer vertel over de basics en voordelen van het gebruik van essentiële oliën en HOE deze het beste te gebruiken: aromatisch, direct op de huid of  intern. In het Modern Essentials boek ( mijn wetenschappelijk onderbouwde guru boek) zoeken we samen op hoe je de olie het beste kunt inzetten voor jouw specifieke uitdagingen. Ook leg ik uit hoe je de olie met 25% korting kunt aanschaffen en deze korting kunt opschroeven tot 55%!

Degenen die daarin zijn geinterresseerd  informeer ik over de mogelijkheden om extra inkomsten te genereren. Gewoon door je olie ervaringen te delen en op deze manier je olie (en meer) te financieren.

Interesse? Spreekt mijn verhaal je aan? Laat het me weten! Vul het contactformulier hieronder in, bezoek (en like 🙂 )mijn fbpagina: Corinne’s Freedom Lifestyle Biz. Ik hoor graag van je! Door op de social media icoontjes te klikken (rechts bovenaan deze pagina) connect je met me op LinkedIn of Facebook.

Op jouw gezondheid en vrijheid!

corinne rondCorinne

Fields marked with an * are required